VÅR FILOSOFI

Vår filosofi

Moderna metoder är ett väldigt modernt ord för att man inte daskar till hunden eller rycker i kopplet när den inte uppför sig. Framför allt skulle jag säga att moderna metoder innefattar två saker:

1. Man trycker inte ner hunden, rycker eller sliter i den, eller kanske till och med biter den för att få den att lyda.

2. Man ser hunden som en medvarelse som precis som vi människor behöver rätt verktyg och kunskap för att kunna fungera och göra rätt.

Det gamla hårdhänta brukstänket har vi lämnat bakom oss. Faktum är att ingen av oss som jobbar på dagis någonsin utövat något annat än moderna metoder, men vi har alla sett hundar i vår omgivning som blivit omkullkastade, daskade på ryggen och skrikna åt.

Vi på dagis, ser hunden som en individ. En individ som kan lyckas med rätt förutsättningar. Vi vill att våra hundar ska kunna lyckas och ger dem förutsättningarna för att just göra det. Med stöd, trygghet och ett tydligt kroppsspråk jobbar vi med att våra hundar ska lära sig dagisrutinerna. Självklart jobbar vi belöningsbaserat där belöningen ofta, men inte alltid, är en godisbit.

På dagis jobbar vi med alla hundar. Vi ger också gärna tips till alla kunder om hur de kan träna bättre och tydligare. Har vi en hund som är väldigt utåtagerande, eller väldigt stressad i olika situationer  jobbar vi gärna nära ägarna för att kunna träna med hunden mer konsekvent med samma metoder.

Dagis är dock inget träningsläger för din hund. Vi tränar för att alla hundar ska ha en bra vistelse hos oss och det är inte alls så säkert att bara för att hunden går fint med oss, så kommer det funka automagiskt även för dig. Hunddagis är i grund och botten en förvaring av hunden under dagtid. Det är inte meningen att hunden ska vistas hos oss för att vi ska träna den åt dig. Vi hjälper dock gärna med tips och idéer för hur det ska bli bättre.

Bygg självförtroende

Gör din hund tryggare genom att bygga upp hundens självförtroende

Hjälp hunden att lyckas

Gör inte träningen onödigt svår. Ge hunden möjlighet att alltid lyckas.

Visa respekt

Hundar kan må skit, eller vara trötta ibland. Respektera att din hund inte alltid är på topp.

Våra tjänster

Hunddagis
För dig som behöver hjälp vardagar.

Daghotell
För dig som behöver hjälp enstaka vardagar.

Hundpensionat
För dig som behöver hjälp dygnet runt.

Hundrastning
För dig som behöver rastning i Haninge.

Nattis
För dig som jobbar natt.

Kurser och utbildningar
Kommer under 2019.