Inskolning

Inskolning på dagis

Invänjning är ett krav för våra dagishundar och för alla daghotellshundar. Detta för att de vistas i dagisets lokaler dagtid, tillsammans.

Det behöver funka, för alla. En stressad hund oavsett vilken tjänst den behöver nyttja drar lätt igång hela dagiset och i slutet av dagen är alla hundar uppe i varv.

Hunddagis uppfattas oftast som något väldigt roligt av folk i min omgivning. Många gånger har jag fått höra att det här med att jobba med hundar måste vara helt fantastiskt och att det är mångas dröm. Vi människor tycks ha nära till tanken att många glada hundar tillsammans är samma sak som att dessa hundar har det fantastiskt bra och roligt.

Det är inte alls nödvändigtvis sant.

Det finns många störningsmoment på ett dagis. Vi har hundar i alla åldrar, kastrerade och okastrerade samt emellanåt löptikar. Hunden vistas dessutom i början inte bara med andra främmande hundar utan även med främmande människor. Miljön är ofta lugn och tyst men ibland är det mycket stökigt.

En ny hund ska vänja sig vid att sitta i box, i flock, och även promenera i flock. Det är ganska mycket att kräva av hunden och de flesta människor vill gärna att det ska gå snabbt då det oftast verkar uppstå ett rätt akut behov. För många hundar så tar det här lite tid, i många fall mer tid än människorna önskat.

Hos Grisen och Jag

Har vi en veckas inskolning för dagishundarna och även för daghotellshundarna. En vecka är inte alltid tillräckligt och det har hänt att vi förlängt det med ytterligare både en och två veckor. Oftast räcker dock en vecka.

Traditionellt sett så brukar inte pensionat ha invänjing. Vi anser dock att det kan behövas för en del hundar. Kanske inte en hel vecka men i alla fall ett par dagar. Det är för hundarnas skull, för att deras vistelse ska bli riktigt bra, men även för ägarnas skull, så de slipper avbryta vad de gör för att komma och hämta hem sin hund i förtid.

För pensionatshundarna gör vi en bedömning från fall till fall. Det beror så på hur lång vistelsen är, vilka dagar det rör sig om samt hur hundarna är.

Priset för inskolning är 500 kr för en hel vecka.

Måndag: 10-11
Tisdag: 10-12
Onsdag: 10-13
Torsdag: 10-14
Fredag: 10-16
Du lämnar hunden på dagis dessa tider.